- 1 Κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
- 1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 Σφηνάκι κονιάκ
- Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μπούκοβο
- Αλάτι
- Πάπρικα γλυκιά
- 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κονιάκ.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και μισό ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: