Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
  • 1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 Σφηνάκι κονιάκ
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κονιάκ.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και μισό ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: