ΥΛΙΚΑ
500γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
340γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
180γρ. Ζάχαρη
70ml. Ελαιόλαδο
200γρ. Γιαούρτι
4 Αβγά
1 Βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Λίτρο νερό
800γρ. Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
340γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
180γρ. Ζάχαρη
70ml. Ελαιόλαδο
200γρ. Γιαούρτι
4 Αβγά
1 Βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Λίτρο νερό
800γρ. Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη πολύ καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο να ενσωματωθούν τα βάζουμε στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Λιώνουμε το βούτυρο.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25χ30. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπέικιν με τη σόδα και το σιμιγδάλι.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ λίγο από το λιωμένο βούτυρο λίγο από το μείγμα του σιμιγδαλιού μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: