ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
500γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500γρ. Φέτα σε μικρά κομμάτια
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
1 Μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ
200ml. Σόδα αναψυκτικό
Κύμινο
Πάπρικα γλυκιά
Πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
4 Αβγά
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
500γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500γρ. Φέτα σε μικρά κομμάτια
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
1 Μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ
200ml. Σόδα αναψυκτικό
Κύμινο
Πάπρικα γλυκιά
Πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
4 Αβγά
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μείνει με το λάδι του. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε 2 αβγά χτυπημένα και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα και απλώνουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα, χαράζουμε την επιφάνεια.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υπόλοιπα αβγά με το εβαπορέ και τη σόδα περιχύνουμε τη πίτα. Την αφήνουμε για 5 λεπτά και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: