Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
2 Φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
225γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε κομμάτια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
4 Αβγά
3 Κουταλιές σούπας μέλι
Χυμό από 3 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 1/2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα πυρίμαχο σκεύος 22χ33.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για τη βάση, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχόματα.
  • Την απλώνουμε στο πυρίμαχο.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για τη γέμιση για 2 λεπτά περίπου.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη ψημένη βάση και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: