Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΛΙΚΑ
5 1/2 Κούπες αλεύρι
1 Κύβο μαγιά
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 Κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1/4 Κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας ταχίνι
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά που έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει. 
  • Πλάθουμε τα κουλούρια, τα βουτάμε σε μπολ που έχουμε νερό με ζάχαρη και μετά σε πιάτο που έχουμε το σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: