ΥΛΙΚΑ
600γρ. Σύκα
200γρ. Ζάχαρη καστανή
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Πρέζα γαρίφαλο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
600γρ. Σύκα
200γρ. Ζάχαρη καστανή
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Πρέζα γαρίφαλο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Βάζουμε όλο το μείγμα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 30 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: