ΥΛΙΚΑ
2 Φιρίκια
1 Πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 Φλιτζάνι σταφίδες
1 Φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένο
1 Φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1/2 Πακέτο βούτυρο
Κανέλα
Άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Φιρίκια
1 Πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 Φλιτζάνι σταφίδες
1 Φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένο
1 Φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1/2 Πακέτο βούτυρο
Κανέλα
Άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βούτυρο. Καθαρίζουμε τα φιρίκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα και τη ζάχαρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Απλώνουμε δύο φύλλα οι άκρες να είναι η μία επάνω στην άλλη, τα βουτυρώνουμε και τα σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα και βουτυρώνουμε.
- Βάζουμε το κέντρο τη μισή γέμιση. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και κλείνουμε σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο άλλη μία φορά.
- Ακουμπάμε τα ρολά σε ένα ταψί και τα αλείφουμε με το βούτυρο που έμεινε.
- Τα πασπαλίζουμε με νερό και τα ψήνουμε 40 λεπτά. Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: