ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
50γρ. Ροδέλες ελιάς
1 Κονσέρβα τόνου σε νερό
200γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
Λίγη κάππαρη
Λίγα φύλλα βασιλικού
50γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
50γρ. Ροδέλες ελιάς
1 Κονσέρβα τόνου σε νερό
200γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
Λίγη κάππαρη
Λίγα φύλλα βασιλικού
50γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε το τόνο, τις ροδέλες ελιάς, την κάππαρη και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.
- Βάζουμε τα ζυμαρικά και το μείγμα του τόνου σε μία σαλατιέρα, πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα και ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: