ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ. Ζάχαρη
2 Αβγά
70ml. Φρέσκο γάλα
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
2 Κρόκους αβγών χτυπημένους με λίγο νερό για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Αλεύρι
250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ. Ζάχαρη
2 Αβγά
70ml. Φρέσκο γάλα
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
2 Κρόκους αβγών χτυπημένους με λίγο νερό για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και προσθέτουμε τη μαστίχα, το μπέικιν και το γάλα.
- Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
- Κόβουμε κομματάκια ζύμης και πλάθουμε τα κουλούρια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με τους κρόκους.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: