Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
600γρ. Φέτα
400γρ. Γιαούρτι
150γρ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
4 Αβγά
1 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι. Κρατάμε στην άκρη μια κουταλιά από τη μαργαρίνη και την υπόλοιπη τη χτυπάμε στο μίξερ.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Προσθέτουμε τη φέτα το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το μείγμα από πάνω απλώνουμε τη μαργαρίνη που κρατήσαμε κομμένη σε μικρά κομμάτια.Ψήνουμε για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: