Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
600γρ. Κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
200γρ. Βούτυρο
300γρ. Καρυδόψιχα
60γρ. Φρυγανιά τριμμένη
2 Κουταλιές σούπας μέλι
1 Κουταλιά σούπας κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Ποτήρι νερό
80γρ. Ζάχαρη
80γρ. Μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεματίζουμε τη κολοκύθα σε νερό που βράζει και τη στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε τη κολοκύθα. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα, απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε και αυτά ένα ένα. 
  • Χαράζουμε τη πίτα και τη ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Αφού κρυώσει η πίτα την περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: