ΥΛΙΚΑ
1 Φακελάκι μαγιά
1 Φλιτζάνι χλιαρό νερό
4 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Πρέζα αλάτι
80ml. Ελαιόλαδο
100γρ. Ροδέλες ελιάς
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Φακελάκι μαγιά
1 Φλιτζάνι χλιαρό νερό
4 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Πρέζα αλάτι
80ml. Ελαιόλαδο
100γρ. Ροδέλες ελιάς
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε μία κουταλιά σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις ελιές. Προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που δεν κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει.
- Προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε απαλά.
- Αλευρώνουμε το πάγκο μας και ανοίγουμε το ζυμάρι σε χοντρό φύλλο. Το λαδώνουμε και το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 30 λεπτά.
- Βάζουμε τη φοκάτσια στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Εάν θέλετε πριν τη βάλετε στο φούρνο μπορείτε να προσθέσετε και καραμελωμένα κρεμμύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: