ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό μύδια
1 Πιπεριά πράσινη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ματσάκι μαϊντανό
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/2 Κιλό μύδια
1 Πιπεριά πράσινη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ματσάκι μαϊντανό
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε καλά τα μύδια. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε τη πιπεριά που έχουμε κόψει σε κυβάκια το κρεμμύδι, το πράσο κομμένο σε ροδέλες και το πολτό σκόρδου. Σε ένα μπολ διαλύουμε το αλεύρι στο κρασί και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε τα μύδια στη κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το μείγμα του κρασιού, πασπαλίζουμε με αλάτι και το μπούκοβο και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Σερβίρουμε τα μύδια πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: