ΥΛΙΚΑ
4 Πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
500γρ. Τυρί μασκαρπόνε
1 Λίτρο κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 Αβγό
1 Κρόκο αβγού
200γρ. Σοκολάτα γάλακτος τριμμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ
5 Κουταλιές σούπας στιγμιαίο καφέ
250ml. Νερό
50γρ. Ζάχαρη
150ml. Λικέρ αμαρέτο
150ml. Λικέρ καλούα
Λίγο κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 Πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
500γρ. Τυρί μασκαρπόνε
1 Λίτρο κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 Αβγό
1 Κρόκο αβγού
200γρ. Σοκολάτα γάλακτος τριμμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ
5 Κουταλιές σούπας στιγμιαίο καφέ
250ml. Νερό
50γρ. Ζάχαρη
150ml. Λικέρ αμαρέτο
150ml. Λικέρ καλούα
Λίγο κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το αβγό, τον κρόκο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τα λικέρ και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι και κάνουμε στρώσεις μπισκότου, κρέμας, τρίμματα σοκολάτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και προσέχουμε να τελειώσουμε με κρέμα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για το λιγότερο τρεις ώρες. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: