ΥΛΙΚΑ
2 Κρόκους αβγών
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
1/2 Κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
150ml. Ελαιόλαδο
250ml. Σπορέλαιο
1 Κουταλάκι γλυκού βραστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κρόκους αβγών
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
1/2 Κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
150ml. Ελαιόλαδο
250ml. Σπορέλαιο
1 Κουταλάκι γλυκού βραστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους.
- Προσθέτουμε μουστάρδα, ξίδι, λεμόνι, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε καλά με αβγοδάρτη.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να τελειώσει το λάδι και το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
- Τελειώνουμε με το βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Διατηρούμε τη μαγιονέζα στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: