Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κρόκους αβγών
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
1/2 Κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
150ml. Ελαιόλαδο
250ml. Σπορέλαιο
1 Κουταλάκι γλυκού βραστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους.
  • Προσθέτουμε μουστάρδα, ξίδι, λεμόνι, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. 
  • Χτυπάμε καλά με αβγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να τελειώσει το λάδι και το μείγμα να γίνει σαν κρέμα. 
  • Τελειώνουμε με το βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Διατηρούμε τη μαγιονέζα στο ψυγείο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: