ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό ντοματάκια
2 Κιλά ζάχαρη
3 Βανίλιες
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/2 Κιλό ντοματάκια
2 Κιλά ζάχαρη
3 Βανίλιες
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεματίζουμε τα ντοματάκια για 1 λεπτό σε νερό που βράζει και τα στραγγίζουμε. Όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε. Τ αραδιάζουμε σ ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα τα υγρά που έβγαλαν προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 1/2 ποτήρι νερό και βράζουμε για 15 λεπτά. Βάζουμε και τα ντοματάκια και μετά από 5 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την επόμενη ημέρα ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά να δέσει το γλυκό, προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: