ΥΛΙΚΑ
1 Χταπόδι
1 Φύλλο δάφνης
5 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Χταπόδι
1 Φύλλο δάφνης
5 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και κόβουμε τα πλοκάμια. Το βάζουμε σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να πάρει μία βράση. Συμπληρώνουμε νερό, ρίχνουμε το φύλλο δάφνης και το βράζουμε για 40 λεπτά.
- Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο multi μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε σ ένα μπολ. Μουσκεύουμε το ψωμί. Ξεχωρίζουμε την ψίχα, τη στύβουμε καλά και τη βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: