Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 1/2 Κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
1 Πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από 1 λάιμ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες. Τις βάζουμε σ ένα μπολ και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τζίντζερ, τη πιπεριά, το πολτό σκόρδου και το ξύσμα του λάιμ.
  • Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε τις γαρίδες, και σοτάρουμε μέχρι ν αλλάξουν χρώμα. Τις αλατίζουμε και περιχύνουμε με το χυμό του λάιμ. Αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας ελαφρά και τις σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: