ΥΛΙΚΑ
500γρ. Λουκάνικο με πορτοκάλι
2 Φλιτζάνι ρύζι για ριζότο
Ελάχιστο κρόκο Κοζάνης
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
5 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 Φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτι και το ψήνουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα χωρίς άλλη λιπαρή ουσία. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το ρύζι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να λαδωθεί καλά.
Ρίχνουμε τον κρόκο στο κρασί και περιχύνουμε το ρύζι. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό, τον οποίο διατηρούμε ζεστό σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά το ζωμό προσθέτουμε και άλλο.
Μόλις χυλώσει το ρύζι σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λουκάνικο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
500γρ. Λουκάνικο με πορτοκάλι
2 Φλιτζάνι ρύζι για ριζότο
Ελάχιστο κρόκο Κοζάνης
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
5 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 Φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτι και το ψήνουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα χωρίς άλλη λιπαρή ουσία. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το ρύζι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να λαδωθεί καλά.
Ρίχνουμε τον κρόκο στο κρασί και περιχύνουμε το ρύζι. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό, τον οποίο διατηρούμε ζεστό σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά το ζωμό προσθέτουμε και άλλο.
Μόλις χυλώσει το ρύζι σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λουκάνικο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: