Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σπαγγέτι
500γρ. Γαρίδες
500γρ. Καλαμαράκια
1 Φλιτζάνι γάλα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
250γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος. Πλένουμε τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σ ένα βαθύ πιάτο με το γάλα για 1/2 ώρα.
  • Βράζουμε τα κελύφη από τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και στο ίδιο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για γίνουν al dente.
  • Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου να σοταριστεί. 
  • Ξεπλένουμε τα καλαμαράκια από το γάλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν  και προσθέτουμε τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες, προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  • Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: