ΥΛΙΚΑ
1 Ποτήρι ελαιόλαδο
2 Ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
2 1/2 Ποτήρια ζάχαρη
4 Ποτήρια νερό
Κανέλα
2 Κουταλιές σούπας κακάο
100γρ. Καρυδόψιχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Ποτήρι ελαιόλαδο
2 Ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
2 1/2 Ποτήρια ζάχαρη
4 Ποτήρια νερό
Κανέλα
2 Κουταλιές σούπας κακάο
100γρ. Καρυδόψιχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα μπολ βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κακάο και τη κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε με προσοχή μέσα στη κατσαρόλα το μείγμα ζάχαρης νερού και ανακατεύουμε συνεχώς. Συμπληρώνουμε τη καρυδόψιχα και ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά και να δέσει ο χαλβάς.
- Τον βάζουμε σε μία φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: