Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Ποτήρι ελαιόλαδο
2 Ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
2 1/2 Ποτήρια ζάχαρη
4 Ποτήρια νερό
Κανέλα
2 Κουταλιές σούπας κακάο
100γρ. Καρυδόψιχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κακάο και τη κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε με προσοχή μέσα στη κατσαρόλα το μείγμα ζάχαρης νερού και ανακατεύουμε συνεχώς. Συμπληρώνουμε τη καρυδόψιχα και ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά και να δέσει ο χαλβάς.
  • Τον βάζουμε σε μία φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: