ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
2 Φλιτζάνια αλεύρι
2/3 Φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
6 Κουταλιές σούπας νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
4 Κρόκους
4 Ασπράδια
1 Πρέζα αλάτι
250γρ. Ανθότυρο
200ml. Κρέμα γάλακτος
300γρ. Ζάχαρη
2 Λεμόνια
1 Κουταλάκι γλυκού βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
2 Φλιτζάνια αλεύρι
2/3 Φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
6 Κουταλιές σούπας νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
4 Κρόκους
4 Ασπράδια
1 Πρέζα αλάτι
250γρ. Ανθότυρο
200ml. Κρέμα γάλακτος
300γρ. Ζάχαρη
2 Λεμόνια
1 Κουταλάκι γλυκού βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα μπολ κοσκινίζουμε τα αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ. και απλώνουμε μέσα τη ζύμη σπρώχνοντας να κολλήσει στα τοιχώματα. Βάζουμε μία λαδόκολλα πάνω στη ζύμη και ρίχνουμε μία χούφτα φασόλια, για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Παίρνουμε το ξύσμα από 2 λεμόνια. Βάζουμε το ανθότυρο σ ένα μπολ και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα από τα λεμόνι και χτυπάμε με το σύρμα. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 150 ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Ανακατεύουμε τους κρόκους με το μείγμα του τυριού. Χτυπάμε τ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Απλώνουμε τη κρέμα επάνω στη ψημένη τάρτα και από πάνω τη μαρέγκα. Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Όταν κρυώσει καλά διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: