Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
3 Κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ
1 Πιπεριά Φλωρίνης ζουλιέν
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Φλιτζάνι κρασί κόκκινο
Θυμάρι
3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
200γρ. Λουκάνικο χωριάτικο το οποίο έχουμε ψήσει ή τηγανίσει
Πάπρικα καπνιστή
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
100γρ. Κρέμα γάλακτος
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
50γρ. Γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι σ ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές, να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Ρίχνουμε το πελτέ ντομάτας και το θυμάρι και ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες, τα λουκάνικα και πάπρικα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το φαγητό σ ένα ταψί, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: