ΥΛΙΚΑ
1 Μπούτι αρνίσιο
1 Κιλό πατάτες
70γρ. Μέλι
60γρ. Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
150γρ. Κρασί κόκκινο
Θυμάρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Μπούτι αρνίσιο
1 Κιλό πατάτες
70γρ. Μέλι
60γρ. Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
150γρ. Κρασί κόκκινο
Θυμάρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Το βάζουμε σ ένα ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Σ ένα μπολ ρίχνουμε το μέλι, τους χυμούς, τη μουστάρδα και το κρασί και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε το κρέας με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε γύρω γύρω από το μπούτι, τις αλατοπιπερώνουμε.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Χαμηλώνουμε στους 160 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: