Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό καλαμαράκια
2 Φλιτζάνια γάλα
1 Φλιτζάνι αλεύρι
1/2 Φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 Φλιτζάνια μπύρα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μία λεκάνη.
  • Περιχύνουμε με το γάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενή χυλό.
  • Ρίχνουμε τις ροδέλες μέσα στο χυλό και τις βυθίζουμε να καλυφθούν καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα καλαμαράκια λίγα λίγα κάθε φορά. Τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές και τα βράζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: