Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
600γρ. Κολοκυθάκια τριμμένα
1 Ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμο ψιλοκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
100γρ. Φέτα τριμμένη
1 Φλιτζάνι αλεύρι
1 Αβγό
1/2 Φλιτζάνι μπύρα
Αλάτι
Πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με αλεύρι και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Στύβουμε καλά τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τη φέτα και το αβγό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μπίρα. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία κάπως σφιχτή ζύμη, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και πλάθουμε τους κεφτέδες σε ότι σχήμα θέλουμε. Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βράζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: