Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες
100γρ. Βούτυρο
100γρ. Αλεύρι
1 Λίτρο γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
150γρ. Τυρί φέτα τριμμένο
150γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με τη φλούδα, να μαλακώσουν αρκετά. Όταν κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.. Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με σύρμα για να καβουρντιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο τα γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς.
  • Όταν αρχίσει να δένει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε μία στρώση πατάτες σ ένα πυρίμαχο σκεύος από πάνω βάζουμε τη μισή μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση πατάτες και τελειώνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μανιτάρια κομμένα σε φέτες και μπέικον το οποίο έχουμε τηγανίσει σε αντικολλητικό τηγάνι να γίνει τραγανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: