ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό μύδια καθαρισμένα
Μπούκοβο
Πάπρικα
1 Σφηνάκι ούζο
1 Ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
300γρ. Λευκό τυρί (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νηστίσιμο αν θέλουμε)
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό μύδια καθαρισμένα
Μπούκοβο
Πάπρικα
1 Σφηνάκι ούζο
1 Ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
300γρ. Λευκό τυρί (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νηστίσιμο αν θέλουμε)
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το πολτό σκόρδου και το μπούκοβο με τη πάπρικα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το ούζο και αμέσως μετά το κρασί. Περιμένουμε να βράσουν και βάζουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και ρίχνουμε τα μύδια. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το τυρί που έχουμε κόψει σε κύβους. Αφήνουμε για άλλα δύο λεπτά επάνω στη φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: