Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό ψαρονέφρι
Λίγο αλεύρι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Κιλό μανιτάρια σε φέτες
1 Σφηνάκι ουίσκι
200ml. Κρέμα γάλακτος
Λίγο ελαιόλαδο
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το περνάμε από το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές και το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι στη κατσαρόλα το σοτάρουμε για 1 λεπτό και συμπληρώνουμε το πολτό του σκόρδου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και δεντρολίβανο και ανακατεύουμε σε δυνατή να βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους. Βάζουμε και το κρέας που είχαμε αφήσει στην άκρη, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ουίσκι. 
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μία βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: