ΥΛΙΚΑ
1 Κουνουπίδι μεγάλο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Κάρι
Πάπρικα καπνιστή
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κουνουπίδι μεγάλο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Κάρι
Πάπρικα καπνιστή
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κουνουπίδι, αφαιρούμε το κοτσάνι και το χωρίζουμε σε μπουκετάκια. Τα βάζουμε σ ένα πυρέξ και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου.
- Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φρυγανιάς.
- Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού, το κάρι, τη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και περιχύνουμε το κουνουπίδι. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι αν έχει το σκεύος μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: