ΥΛΙΚΑ
1 Φύλλο σφολιάτας
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
300γρ. Καπνιστό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
4 Πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Αβγά
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100γρ. Καπνιστό τυρί τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Φύλλο σφολιάτας
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
300γρ. Καπνιστό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
4 Πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Αβγά
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100γρ. Καπνιστό τυρί τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό για 2 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όταν κάψουν βάζουμε τα πράσα. Αλατοπιπερώνουμε και σε σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και τ αφήνουμε να ψηθούν για 10 να μαλακώσουν. Τότε προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χοιρινό, το μοσχοκάρυδο, τ αβγά, χτυπημένα και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τη σφολιάτα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Κάνουμε τρύπες μ ένα πιρούνι στη επιφάνεια τη και αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: