ΥΛΙΚΑ
1 Φύλλο σφολιάτας
600γρ. Μπρόκολο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Φλιτζάνι κουκουνάρι
5 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
4 Αβγά
1 Φλιτζάνι γάλα
1 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
200γρ. Ανθότυρο σε τρίμματα
1 Φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 Φλιτζάνι καπνιστό τυρί τριμμένο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Φύλλο σφολιάτας
600γρ. Μπρόκολο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Φλιτζάνι κουκουνάρι
5 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
4 Αβγά
1 Φλιτζάνι γάλα
1 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
200γρ. Ανθότυρο σε τρίμματα
1 Φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 Φλιτζάνι καπνιστό τυρί τριμμένο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το μπρόκολο και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια. Τα βάζουμε για 2 λεπτά σε νερό που βράζει το παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και το στραγγίζουμε.
- Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και βάζουμε το πολτό σκόρδου ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το μπρόκολο. Τα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να σοταριστούν.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα με τη κρέμα γάλακτος Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κουκουνάρι, το ανθότυρο και την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια με ένα πιρούνι. Αδειάζουμε το μείγμα και μοιράζουμε τα ντοματίνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το καπνιστό τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: