ΥΛΙΚΑ
250γρ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 Φλιτζάνια ζάχαρη
6 Αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 Βανίλιες
4 Κουταλιές σούπας κονιάκ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 Φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
4 Φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250γρ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 Φλιτζάνια ζάχαρη
6 Αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 Βανίλιες
4 Κουταλιές σούπας κονιάκ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 Φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
4 Φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να γίνει πολύ αφράτο.
- Μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, τις βανίλιες και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, το οποίο συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Παίρνουμε ένα ταψί 28εκ. Το αλείφουμε με βούτυρο και στρώνουμε μία λαδόκολλα την οποία και αυτή αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Βάζουμε ένα κέρμα τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε το μείγμα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για μία ώρα στη τελευταία σχάρα. Πριν το βγάλουμε βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο γλυκό αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Βγάζουμε το γλυκό από το ταψί και το τοποθετούμε σε μία σχάρα. Εάν θέλουμε όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: