Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΗΛΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
1 Κιλό μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 Φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα
4 Κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
3/4 Φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Φλιτζάνι σταφίδες
1 Φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 Κουταλιάς της σούπας κονιάκ
Ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα. Το βάζουμε σ ένα μπολ. Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξύσμα και το κονιάκ.
  • Τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  • Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στο πάγκο μας, αραδιάζουμε κατά μήκος τη μισή γέμιση. Βουτυρώνουμε γύρω γύρω το φύλλο. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο. Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρούντελ και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι 3 χαρακιές. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά να ροδίσουν και φουσκώσουν. Όταν κρυώσουν αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: