ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
4 Μεγάλα κρεμμύδια
400γρ. Φέτα
2 Αβγά
200ml. Ελαιόλδο
1 Ματσάκι σχοινόπρασο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
4 Μεγάλα κρεμμύδια
400γρ. Φέτα
2 Αβγά
200ml. Ελαιόλδο
1 Ματσάκι σχοινόπρασο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σε μέτρια τ αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας τα τακτικά, χωρίς να πάρουν χρώμα, για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Τ αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Προσθέτουμε τη φέτα τα χτυπημένα αβγά, το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Σε λαδωμένο ρηχό ταψάκι απλώνουμε 6 φύλλα τα οποία αλείφουμε ένα ένα με ελαιόλαδο.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή γέμιση. Στρώνουμε δύο φύλλα ενδιάμεσα και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων πάνω στην πίτα.
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της πίτας, αλείφοντας τα και αυτά ένα ένα με ελαιόλαδο.
- Χαράζουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με ελάχιστο νερό και ελαιόλαδο. Ψήνουμε την κρεμμυδόπιτα στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: