Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό σουπιές
1/2 Κιλό κριθαράκι χοντρό
2 Φλιτζάνια λάδι
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 1/2 Φλιτζάνι κρασί άσπρο
1 Ξύλο κανέλας
2-3 Κόκκους μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Βάζουμε το λάδι να κάψει και βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί λίγο και ρίχνουμε τις σουπιές που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Τις τσιγαρίζουμε καλά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε πέντε λεπτά να βράσει για να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία. Λίγο πριν βράσουν εντελώς τις βάζουμε σε ένα ταψάκι  και προσθέτουμε νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.  Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πιει το ζουμί και να βράσει το κριθαράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: