200ml. Νερό
50ml. Κονιάκ
400γρ. Ζάχαρη
80γρ. Κονιάκ
5 Αβγά
250γρ. Αλεύρι
2 Φακελάκια μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500γρ. Ζάχαρη
1 Λίτρο νερό
125γρ. Κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα τετράγωνο ταψί 35εκ.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κακάο ανακατεύουμε να διαλυθεί και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα χτυπώντας καλά με σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.
ΣΙΡΟΠΙ
Όσο είναι το γλυκό στο φούρνο ζεσταίνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι.
Το αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα.
Σερβίρουμε κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια και αν θέλουμε συνοδεύουμε με παγωτό.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: