Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΦΟΚΑΤΣΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Φλιτζάνι νερό χλιαρό
2 Κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 Φακελάκι μαγιά
3 1/2 Φλιτζάνια αλεύρι, ίσως πάρει λίγο παραπάνω
Χοντρό αλάτι
Δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. 
  • Λαδώνουμε το μπολ και αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο για μία ώρα.
  • Το μεταφέρουμε σ ένα ταψί με λαδόκολλα και το ανοίγουμε σε τετράγωνο ή στρογγυλό αλείφουμε τη επιφάνεια με λάδι, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά. 
  • Με τα δάχτυλα μας κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια. ραντίζουμε με ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο. 
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
  • Μόλις βγει ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη και χοντρό αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: