- ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
- 1/2 Κιλό κιμά
- 250γρ. Μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στιμμένο καλά
- 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
- 1 Κρεμμύδι τριμμένο
- 1 Αβγό
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο δυόσμο
- 1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 Σφηνάκι ούζο
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 4 Ντομάτες λιωμένες στο μούλτι
- 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- 1 Πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και τα τηγανίζουμε ελαφρά.
- Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη το πελτέ, ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τους κεφτέδες και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: