Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1250γρ. Χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 3 Πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 Κλωνάρια σέλινο με τη ρίζα, το βλαστό και τα φύλλα
  • 2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
  • Λίγο νερό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 Αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, βάζουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πάρει χρώμα.
  • Βάζουμε το σέλινο αφού έχουμε το έχουμε καθαρίσει και κόψει και τα καρότα. Βάζουμε νερό όσο χρειαστεί για να σκεπάσει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
  • Σε τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα πράσα και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα μετά τη μία ώρα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά.
  • Σε μπολ διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νερό και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού βάζουμε τα αβγά και τα χτυπάμε όλο μαζί. Παίρνουμε με κουτάλα από το ζουμί του φαγητού και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μπολ ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνουμε τη σάλτσα στη κατσαρόλα την οποία μετά από 1-2 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: