- 1 1/2 Λίτρο γάλα
- 3 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 3 Κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 4 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 Αβγά
- 3 Φύλλα χωριάτικα
- 1 Βανίλια
- 1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
- Ελαιόλαδο για τα φύλλα
- 1 Αβγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το 1 λίτρο γάλα και το ζεσταίνουμε. Σε μπολ βάζουμε το μισό λίτρο και διαλύουμε το κορν φλάουρ με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.
- Τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα και τη βανίλια και την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τα 2 αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί και στρώνουμε τα φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Στρώνουμε την κρέμα.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν. Χτυπάμε το αβγό με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: