- 1 Κιλό σουπιές, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
- 1 Κύβο λαχανικών
- 1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 100γρ. Φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
- 2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
- 1 Κουταλιά σούπας μέλι
- 2 Στικ σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Πακέτο λιγκουίνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, το φινόκιο και το σέλερι και τα σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα.
- Βράζουμε τα λιγκουίνι τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε μαζί με τις σουπιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: