Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 250ml. Ηλιέλαιο
  • 500γρ. Γιαούρτι
  • 2 Πρέζες αλάτι
  • 2 Πρέζες ζάχαρη
  • 3 Φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 Κιλό αλεύρι
  • 400γρ. Φέτα σε τρίμματα
  • 100γρ, Γραβιέρα τριμμένη
  • Θυμάρι
  • Πιπέρι
  • 1 Αβγό 
  • Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το γιαούρτι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανκατεύουμε. 
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε λίγο λίγο στο μπολ με το γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια.
  • Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  • Σε μπολ ανακατεύουμε τη φέτα με τη γραβιέρα, το θυμάρι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών στη ζύμη και ζυμώνουμε να ενσωματωθεί.
  • Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε με χτυπημένο αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: