Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΡΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε κυβάκια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλιά σούπας κουρκουμά
  • 1 Κουταλάκι γλυκού κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
  • 20γρ. Τζίντζερ
  • 1 Καυτερή πιπεριά
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 Κρεμμύδι
  • 2 Κύβους λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά.
  • Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν ένα σώμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε νερό όσο χρειαστεί για να σκεπάζει το φαγητό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: