- 170γρ. Βούτυρο
- 100γρ. Ζάχαρη
- 250γρ. Κουβερτούρα
- 120γρ. Αμυγδαλόψιχα
- 6 Ασπράδια
- 6 Κρόκους
- ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 150γρ. Κουβερτούρα
- 150ml. Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν.
- Σε μπολ βάζουμε την αμυγδαλόψιχα, τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα της λιωμένη κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα στο μπολ 4 κουταλιές σούπας από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα, ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει λίγα. Το αναποδογυρίζουμε σε στρογγυλή πιατέλα.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει. Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: