- 1 Κόκορας κομμένος σε μερίδες
- 3 Ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
- 2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένα
- 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
- Ελαιόλαδο
- 2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
- Κανέλα
- Μπαχάρι
- 1 Φύλλο δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κρέας. Το σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε τηγάνι με ελαιόλαδο για να πάρει χρώμα.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τον κόκορα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθεί το κρέας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 1/2 ώρα. Συνοδεύουμε με χοντρό μακαρόνι ή ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: