- 4 Μελιτζάνες
- 1/2 Κιλό κιμά
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
- Μπούκοβο
- 100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- 100γρ. Κορν φλάουρ
- 1 Λίτρο γάλα
- Αλάτι
- 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
- 2 Αβγά χτυπημένα
- Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι.
- Τις τηγανίζουμε ελαφρά και τις βάζουμε σε ταψί.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ να λιώσει το κορν φλάουρ και ανακατρεύουμε με κουτάλα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και σιγά σιγά τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να τα απορροφήσει η κρέμα.
- Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: