- 1 1/2 Κούπα αλεύρι
- 1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 Πρέζα αλάτι
- 1 1/5 Κούπα ζάχαρη
- 1 Βανίλια
- 2 Αβγά
- 1/3 Κούπας κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 7 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη λιωμένη
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1/2 Κούπα νερό
- 1/4 Κούπας ζάχαρη
- Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε τα αβγά στη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ. Ρίχνουμε τη βανίλια και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα και βάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για μία ώρα.
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Με ένα ξυλάκι κάνουμε τρύπες στο κέικ και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: