ΥΛΙΚΑ
Περίπου 1 1/2 κιλό αρνίΒούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 Καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 Πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
100γρ. Αρακά
Λίγο ελαιόλαδο
100γρ. Καλαμπόκι
1 Ποτήρι νερού λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κουταλιά σούπας σόγια σος
Θυμάρι
Πιπέρι
Αλάτι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
1 1/2 Κιλό πατάτες
100γρ. Βούτυρο
2 Κρόκοι αβγών
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας από τα κόκκαλα και το ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου, το πράσο, και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε το κρέας, σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι με ζουμί από την κατσαρόλα που έβρασε το αρνί. Ρίχνουμε και τη σόγια σος. Προσθέτουμε το αρακά, το θυμάρι και το καλαμπόκι. Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Τις πολτοποιούμε και τις ανακατεύουμε με το βούτυρο και το τριμμένο τυρί.
- Βάζουμε το κρόκους και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε τη γέμιση σε ένα πυρίμαχο σκεύος και καλύπτουμε με τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και βάζουμε 4-5 μικρά κομματάκια βούτυρο.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: