ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κριθαράκι
20 Γαρίδες καθαρισμένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Σέλερι ψιλοκομμένο
1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρφου
Θυμάρι
1 Ποτήρι νερού λευκό κρασί
500ml. Ζωμό λαχανικών χλιαρό
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
Πάπρικα
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Κριθαράκι
20 Γαρίδες καθαρισμένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Σέλερι ψιλοκομμένο
1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρφου
Θυμάρι
1 Ποτήρι νερού λευκό κρασί
500ml. Ζωμό λαχανικών χλιαρό
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
Πάπρικα
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σέλερι και τη πιπεριά.
- Βάζουμε το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι το θυμάρι και το πελτέ ντομάτας.
- Ανακατεύουμε συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τη πάπρικα και το ζωμό ή νερό σε δόσεις. Όταν το κριθαράκι πιει το ζωμό συμπληρώνουμε με μία κουτάλα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει βάζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις γαρίδες και το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: